Friday, February 5, 2010

Somoto

Somoto var en valdigt fin och lugn stad. Reste tillsammans med en kille fran Tyskland i 2 dagar da vi var pa samma farja fran Utila i Honduras och pavag at samma hall.

Vi stanna i Somoto eftersom dar finns den vackra stora floddalen "Canon de Somoto." Tog taxi pa morgonen ut till landet var floddalen ligger. Det blev att ga, simma, klattra och svettas i 4 timmar. Jatte vackert maste haf saga med bergklippos som stack rakt upp i flera 10tals meter och med vatten som forsa sakta i floden. Vi vandra langs med floden och pa vissa stallen kunde man bara simma sa det blev att simma med en hand och halla den andra handen over vattnet med klader, skor och kamera i en pase. Det var som ett riktigt mission att inte dranka pasen med kameran... hehehhe.. overlevnadsinstiken kicka in :) Men inte sa svart som man kunde tro men det blev att simma kortare strackor och hitta nan flat bergsklippa att vila pa. SKont med det kalla vattnet att svalka av sig i da det var sakert 38 grader i solen.

Efter floddalsaventyret akte vi vidare med den lokala chicken bussen. Jag akte till Leon och min kompis till Matagualpa. Det var oxa en riktig skon busstur eftersom solen gick ner och man kunde se alla de miljontals stjarnor i himmlen genom det oppna bussfonstret medan svalkande vind blaste i haret. Man ser sa manga flera stjarnor har i central america da det finns minde lampor och ljus i overlag. Vackert vackert. Det var oxa jatteskont att resa ensam ett litet tag med bara lokalbefolkningen.

Nu e jag i Leon och stotte pa tva killar som bodde pa samma stalle som jag i Utila. Ah backpacker varlden ar liten. Sa nu bor vi pa samma hostel BIGFOOT i Leon och ska antagligen resa med dessa tva killar ett tag om jag inte ar leidon..hehehehe. Daniel fran Tyskland och Pieter fran Holland.

Supervarmt har och svettas redan fastan bara 10 pa morgonen. Men finns massor att gora har och Laon kanns som en bra och saker stad med vanlig ortsbefolkning.

Jag har oxa laddat upp flera bilder fran Guatemala och Utila som ni kan kicka pa om ni vill.

KRAM

No comments:

Post a Comment